Ieškantiems gretutinių studijų programų arba originalių, nė viename kitame šalies universitete nevykdomų studijų, Vilniaus universiteto Kauno fakultetas (VU KnF) siūlo rinktis iš aštuonių programų. Įtraukiančias studijas, kvalifikuotus ir kolegiškus dėstytojus bei galimybes akademinei, visuomeninei ir meninei saviraiškai čia atranda tiek humanitarai, tiek ir „tiksliukai“. Be to, daugumai jų pavyksta sėkmingai suderinti studijas su laisvalaikio pomėgiais ir darbu.

 

Ekonomikos ir vadybos studijos suteikia privalumų įsidarbinantiems studentams

neda_zutautaite.JPG

Ekonomiką ir vadybą studijuojanti Neda Žutautaitė, į Kauną prieš du metus atvykusi iš Skuodo rajono, taip pat džiaugiasi VU Kauno fakultete atradusi galimybių ne tik akademinei saviraiškai, bet ir kitokiai prasmingai veiklai: „Persikėlusi gyventi į Kauną norėjau įsilieti ne tik į universiteto gyvenimą, bet ir prisijungti prie šiame mieste veikiančių organizacijų veiklos, todėl jau savanoriavau „Maisto banko“ akcijoje ir iniciatyvoje „Žinau, ką renku“. O fakultete šiuo metu vadovauju Vilniaus universiteto Studentų atstovybei Kauno fakultete ir dainuoju VU KnF merginų chore Veni gaudere.“ Mergina kaip savo pasiekimą vertina ir galimybę jau studijų metu dirbti darbą, susijusį su jos pasirinktomis gretutinėmis studijomis.

Ji sako, dar mokykloje žinojusi, kad nori studijuoti Vilniaus universitete. „Pildydama pageidaujamų studijų programų sąrašą LAMA BPO platformoje, dar nebuvau šimtu procentų nusprendusi, ką norėčiau studijuoti. Tačiau žinojau, kad, jei pasirinksiu sau netinkančią studijų programą, ateityje galėsiu ją pakeisti derindama pagal savo poreikius ar bent jau būsiu tikra, kad noriu kažko kito. Tad pirmu numeriu pernelyg nesijaudindama įrašiau Ekonomikos ir vadybos studijas“, – prisimena Neda ir priduria, kad miestas, kuriame organizuojamos studijos, jai nebuvo svarbu. Tačiau studijų programą ji rinkosi pagal numatytą studijų planą, kuriame kone kiekvieno dalyko modulis jai atrodė labai įdomus. „Kadangi iš pradžių nebuvau tiksliai apsisprendusi dėl savo pasirinkimo, ieškojau gretutinių studijų, o būtent VU Kauno fakultete tokią galimybę ir radau. Dabar džiaugiuosi, kad pasirinkau sau artimą dalyką, kurio tikrai nenoriu keisti”, – prisipažįsta jau trečio kurso studentė.

Ji sako esanti labai patenkinta savo studijų pasirinkimu: „Fakultete jaučiuosi labai gerai, esame maža ir darni bendruomenė, kurioje vieni kitus pažįstame ir glaudžiai bendradarbiaujame. O kiekvienam dabar svarstančiam apie būsimus studijų pasirinkimus rekomenduočiau pirmiausia pasidomėti universitetu, fakultetu, studijų programomis, ir jeigu pajus VU KnF trauką, nebijoti tiesiog pabandyti!“ Šiuo metu į bakalauro studijas susitelkusi aktyvi Vilniaus universiteto Kaune bendruomenės narė jas derina su kitomis veiklomis ir tiki, kad turėdama socialinių mokslų bakalauro laipsnį ir ekonomikos bei vadybos žinių atras savo kelią ir ateityje.

 

Dviejų užsienio kalbų studijos puikiai dera su aktyviu laisvalaikiu

bagdziute.jpg

Anglų ir švedų kalbų studijas Vilniaus universiteto Kauno fakultete pasirinkusi Indrė Bagdžiūtė, Kauno Kovo 11-osios gimnazijos absolventė, ne tik studijuoja studijų programoje Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba). Nuo rugsėjo jau trečiame kurse studijuosianti mergina sėkmingai derina dviejų užsienio kalbų studijas su darbu ir aktyvia laisvalaikio veikla: „Greta studijų dirbu, dainuoju chore, esu Atstovų koordinatorė fakulteto Studentų atstovybėje, dalyvauju programoje „Klausk studento“, įsitraukiu į ESN Vilnius University KnF veiklą.“

Dar mokykloje įvairiose olimpiadose ir konkursuose dalyvavusi Indrė jau laukia praktikos ir norėtų išbandyti savo jėgas dėstydama užsienio kalbą. Studentė sako, kad nuspręsti, kokią programą studijuoti, buvo labai sunku: „Mokykloje gerai sekėsi dauguma dalykų, tačiau visgi nuo pat pradžių buvo aišku, kad esu humanitarė, o anglų kalbos pamokos buvo mano mėgstamiausios. Dėmesį programa Anglų ir kita užsienio (švedų) kalba patraukė todėl, kad tai – galimybė studijuoti ne tik anglų, bet ir dar vieną užsienio kalbą, kuria Lietuvoje daug žmonių nekalba. Tad ilgai nesvarsčiusi pirmu numeriu pasirinkau šią studijų programą Vilniaus universiteto Kauno fakultete.“
Mergina pasakoja, vos pradėjusi studijuoti supratusi, kad ši programa visiškai atitinka jos lūkesčius: „Studijuodama jaučiu malonumą, o santykiai su bendrakursiais ir dėstytojais yra labai šilti. Gera jausti palaikymą tiek paskaitų metu, tiek ir po jų, smagu matyti, kaip kasdien tobulėjame. Sužinome vis daugiau anglų kalbos subtilybių, o diskusijos švedų kalba darosi vis turiningesnės ir sklandesnės, kasmet švenčiame Šv. Liucijos, šviesos nešėjos, dieną.“

Sakydama, jog drąsiai gali rekomenduoti šią studijų programą norintiems ne tik išmokti naują užsienio kalbą, bet ir siekiantiems susipažinti su ja kalbančių žmonių kultūra, Indrė užsimena, kad po bakalauro studijų norėtų studijuoti magistrantūroje, tik dar nėra nusprendusi, kokioje programoje, o šiuo metu ją labiausiai žavi dėstytojos profesija.