diplomu iteikimai vu knf 2024Birželio 21 d. Kauno evangelikų liuteronų Švč. Trejybės bažnyčioje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje baigę Kauno fakultetą Vilniaus universiteto diplomus gavo 73 bakalaurai ir 37 magistrai.

Cum Laude ir Magna cum laude diplomai buvo įteikti 12 absolventų.

Bakalauro studentams:
Ina Danilenko, Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba), Cum Laude
Agnė Sūnilaitytė, Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba), Cum Laude
Martyna Mačiuikaitė, Audiovizualinis vertimas, Cum Laude
Klaudijus Čalka, Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos, Cum Laude
Ieva Šilingaitė, Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos, Cum Laude
Kamilė Daujotytė, Lietuvių filologija ir reklama, Cum Laude

Magistro studentams:
Gabrielė Jakaitytė, Audiovizualinis vertimas, Cum Laude
Brigita Fedorčak-Vyšniauskienė, Lietuvių literatūra ir kūrybinis rašymas, Cum Laude
Rugilė Gronskytė, Marketingas ir pardavimų vadyba, Cum Laude
Karolina Liukumaitė, Marketingas ir pardavimų vadyba, Cum Laude
Kristina Šerkšnienė, Viešojo diskurso lingvistika, Cum Laude
Vilimienė Austė, Audiovizualinis vertimas, Magna Cum laude

Susirinkusiuosius sveikino Vilniaus universiteto organizacijos vystymo ir bendruomenės reikalų prorektorė prof. dr. Vilmantė Pakalniškienė: „Klyskite, kurkite, nestokokite vaizduotės, įrodinėkite, kad atrastumėte, kelkite klausimus, kad visiems mums padėtumėte rasti atsakymus, išnaudokite visas galimybes ir progas tikslui siekti, bet nepraraskite pagarbos vieni kitiems.“ Prorektorė skatino ir kvietė bet kada užsukti į savo Alma Mater, nes iš kiekvienos pabaigos gali kilti graži pradžia.

Vilniaus universiteto Kauno fakulteto dekanas doc. dr. Giedrius Romeika prisipažino, kad dekano pareigos jam dar yra gana nauja atsakomybė, kurią norisi atlikti itin atsakingai, tad diplomų priedo pasirašymas tapo itin įsimintina patirtimi: „Yra visos prielaidos teigti, kad turimos teorinės žinios, praktiniai įgūdžiai, o svarbiausia – gebėjimas nuolat mokytis, tobulėti ir kritiškai mąstyti sudaro visas prielaidas pasiekti jūsų užsibrėžtų tikslų ir uždavinių.“

Pirmoje dalyje absolventus sveikino Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Akademinių reikalų prodekanė prof. dr. Daiva Aliūkaitė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto direktorė prof. dr. Danguolė Satkauskaitė, bakalauro studijų programos Anglų ir kita užsienio kalba (švedų kalba) pirmininkė ir dėstytoja doc. dr. Dovilė Vengalienė, bakalauro studijų programos Audiovizualinis vertimas pirmininkė ir dėstytoja doc. dr. Jurgita Astrauskienė, bakalauro studijų programos Lietuvių filologija ir reklama ir magistro programos Viešojo diskurso lingvistika pirmininkė bei dėstytoja doc. dr. Rita Baranauskienė, magistrantūros studijų programos Audiovizualinis vertimas pirmininkė ir dėstytoja prof. dr. Jadvyga Krūminienė, magistrantūros studijų programos Lietuvių literatūra ir kūrybinis rašymas pirmininkė ir dėstytoja doc. dr. Skirmantė Šarkauskienė.

Iškilmėse dalyvavo ir fakulteto viešnios, Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto socialinės partnerės, Kauno fakulteto alumnės – Nacionalinio Kauno dramos teatro pavaduotoja rinkodarai Agnė Burovienė ir poetė, literatūros kritikė, dėstytoja Lina Buividavičiūtė.

Antrojoje dalyje absolventus sveikino Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Akademinių reikalų prodekanė prof. dr. Daiva Aliūkaitė, Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Socialinių mokslų ir taikomosios informatikos instituto direktorė dr. Indrė Ščiukauskė, bakalauro studijų programos „Ekonomika ir vadyba“ pirmininkė ir dėstytoja doc. dr. Ilona Kiaušienė, bakalauro studijų programos „Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos“ komiteto narė, NKT Lithuania žmogiškųjų išteklių vadovė Giedrė Urbanavičienė, magistro studijų programos „Tarptautinio verslo vadyba“ pirmininkė ir dėstytoja prof. dr. Ingrida Šarkiūnaitė, magistro studijų programos „Marketingas ir pardavimų vadyba“ dėstytoja prof. dr. Asta Mikalauskienė.

Vakarų universitetuose akademinės šventės neapsieina be studentiško himno „Gaudeamus igitur“, jį atliko Kauno fakulteto akademinio dainavimo studijos „Veni gaudere“ dainininkės.

Renginio transliaciją rasite ČIA 

Renginio nuotraukas rasite ČIA