VU KNF krepsinio komanda vicecempionai 2024Jei tokios legendos kaip „Apple Computer“ gali gimti garaže, ne taip nuostabu, kad VU KNF krepšinio komandos būrimas prasidėjo nuo pašnekesio studentų atstovybėje. Svarbiausia, ar žodžiai tampa darbais. Fakulteto dekanas Giedrius Romeika įsitikinęs, kad yra tik viena formulė didinti studentų įsitraukimą į universiteto gyvenimą: išklausyti, skatinti ir palaikyti, tad tikisi, kad puikus pavyzdys taps paskatinimu mažiau ryžtingiems. Jam pritaria Ekonomikos ir vadybos studijų programos studentas Mantas Kalinauskas, kuris ėmėsi vadovauti iniciatyvai nepabijojęs neišvengiamos biurokratijos ir nusiteikęs tai paversti naudinga praktika.

„Pasitarėme, sukūrėme apklausą ir paskleidėme ją socialiniuose tinkluose. Surinkę atsakymus, suorganizavome pirmą treniruotę, kurioje galėjome susipažinti su žaidėjais ir įvertinti jų gebėjimus bei potencialą“, – pasakoja komandos vadovas Mantas Kalinauskas. Kartu su juo pirmaisiais komandos nariais tapo tuometinis studentų atstovybės pirmininkas Titas Repšys ir Finansų analitikos studijų programos pirmakursis Marijus Našlėnas. Po pirmojo žaidėjų susitikimo sekė derybos su fakulteto vadovybe, kurios ne tik padėjo išsigryninti siekius, bet ir užsitikrinti reikalingą finansavimą.

„Krepšinis mums, kaip komandai, reiškia kur kas daugiau nei tiesiog sportą ar pergales. Tai yra bendrystės ir vienybės simbolis, kuriame atsispindi mūsų skirtingos patirtys, amžius ir studijų kryptys. Krepšinis mus sujungia kaip vieną stiprią komandą, suteikia galimybę ugdyti komandinį dvasingumą, siekti bendrų tikslų ir dalytis sportiniu entuziazmu“ – sako komandos vadovas. M. Kalinauskas pasakoja, kad daugelis komandos narių turi patirties šiame sporte, kai kurie buvo komandos draugai krepšinio mokyklose. Tačiau yra ir naujokų, kuriuos stengtasi įtraukti į sportą ir išmokyti įvairių subtilybių. „Niekada nėra per vėlu“ – sako jis ir džiaugiasi, kad įspūdinga pergalė pasiekta nesivaikant sportinių pasiekimų, o koncentruojantis į komandinę dvasią.

„Negalima pamiršti komandos pasiruošimo varžyboms, grūdinančių treniruočių ir užduočių, kurios padėjo išlaikyti fizinę formą ir sukurti stipresnį ryšį tarp komandos narių“, – sako Mantas. Pasak jo, be nuolatinio techninio darbo su komanda, bene didžiausias trenerio Liucijaus Biekšos indėlis – įdiegta stipri motyvacija ir sukurtos individualios taktikos žaidžiant prieš kitas komandas. „Visi komandos žaidėjai vieni kitus motyvuoja savaip, tačiau, jeigu reikėtų išsirinkti vieną žaidėją, tai, žinoma, būtų Marijus Našlėnas. Būtent jis šį sezoną buvo komandos vedlys ir rodė puikų pavyzdį, kokie mes turime būti užsidegę kiekvienose rungtynėse, nepaisant to, prieš kokio lygio komandą žaidžiame“, – džiaugiasi komandos vadovas.

„Komandos bendravimas ypatingai pagerėjo antrojoje sezono pusėje, kai pagaliau pradėjome rinkti pergales. Prie to, be abejonės, prisidėjo ir tai, kad skyrėme laiko jas atšvęsti. Išvykos į rungtynes Vilniuje taip pat suartino labiau, nes laikas kelyje kartu mažoje erdvėje tapo natūralia socializacija, kuri peržengia aikštelės ribas, sustiprino žmogiškus ryšius“ – pasakoja komandai vadovaujantis Mantas Kalinauskas. Ant jo pečių krito ir tokiame tipo sporte neišvengiamų konfliktų sprendimo našta, tad ypatingai džiaugiasi, kad tai komandos neišardė, o tik sustiprino.

Vaikinai itin rimtai pažiūrėjo į leidimą nešti fakulteto vėliavą. Specialiai komandos komunikacijai sukurta paskyra socialiniame tinkle Instagram išsiskiria VU prekių ženklui artimu stiliumi, žavi nuoseklumu ir naujienų operatyvumu aktualiais formatais. Studentų iniciatyva buvo surengtos svarbiausių varžybų tiesioginės transliacijos. Aikštelėje taip pat netrūko komandos fanų palaikymo.

Komandos aprangos dizainą sukūrė pats Mantas Kalinauskas. „Norėjome išsiskirti iš kitų. Idėja buvo atvaizduoti mūsų Kauno fakulteto architektūros dalį aprangoje. Manome, kad tai puikiai pavyko su tiekėjų pagalba. Tačiau visada yra kur tobulėti – norėtume sukurti ir kito atspalvio šortus bei apšilimo marškinėlius“, – pasakoja jis ir dalijasi ateities planais. Vaikinas džiaugiasi galimybe komunikuojant apie komandą taikyti studijose įgytas žinias.vu knf krepšinio komanda

„Žinoma, esame vertinami universiteto bei fakulteto bendruomenės, kadangi pirmą kartą istorijoje Kauno fakulteto komanda dalyvavo Rektoriaus taurės turnyre bei iškovojo sidabro medalius. Tai didelis žingsnis mūsų fakultetui“ – sako M. Kalinauskas. – „Labiausiai džiaugiamės, kad pavyko pradėti sporto veiklą, kuri suburtų fakulteto bendruomenę ir garsintų jo vardą.“ Komandos vadovas prasitarė, kad ateityje norėtųsi turėti didesnį finansavimą komandai: tai padėtų ir sprendžiant buitinius klausimus, ir siekiant didesnio komforto žaidėjams. Visgi didžiausias visos komandos noras, kad prisijungtų ir pirmakursiai, vos pradėję integraciją fakultete, kad būtent jie pasinaudotų galimybe realizuoti savo pomėgius ir taip įsitraukti į bendruomenę.