Greta Kaušikaitė VU KNF„Po bakalauro studijų, dėl turimų anglų kalbos žinių, buvau pakviesta dirbti logistikos srityje, bendrauti su klientais Vokietijoje ir Prancūzijoje. Visada buvau smalsi, tad sutikau pabandyti, sritis įtraukė, ir dirbu čia jau 10 metų! – šypsosi Greta Kaušikaitė šiemet baigusi Tarptautinio verslo vadybos magistrantūrą. – Mano pirmasis diplomas tolimas šiai pamėgtai veiklai, todėl norėjau susieti mokslinį laipsnį su karjera, pagilinti profesines žinias, sustiprinti gebėjimą bendrauti anglų kalba ne tik logistikos tema.“

Studijuoti atvedė ambicijos ir pasitikėjimas universitetu

„Pamačiau šios studijų programos aprašymą ir supratau, kad tai kaip tik man! Kauno fakultete praleidau 4 metus, kai studijavau anglų filologiją, tad išliko sentimentų kamerinei aplinkai ir universitetui, esančiam pačioje senamiesčio širdyje. Kadangi antros pakopos studijų ieškojau būtent Kaune, vėl nugalėjo VU“, – prisimena ji.

„Atrodytų, kad magistro privačiame versle nereikia, ypač jei esi įsitvirtinęs ir turi reikiamus sugebėjimus. Visgi, studijos tik sustiprina poziciją darbo rinkoje, parodo aukštesnes jo kompetencijas“, – įsitikinusi Greta. Ji pasakoja, kad pasidalinusi nuotraukomis iš diplomų įteikimo šventės socialiniame tinkle „LinkedIn“ sulaukė daug sveikinimų iš tarptautinių įmones klientų, tad laiko tai įrodymu, kad mokslo pasiekimai darbo rinkoje lieka aktualūs ir pagirtini.

„Manau, blogiausia, ką galime sau padaryti, tai nustoti mokytis“, – sako ambicingai nusiteikusi mergina po 8 metų grįžusi studijuoti į Kauno fakultetą.

Pridėtinė studijų vertė – tarptautiškumas

„Studijas anglų kalba rinkausi pirmiausia dėl srities specifikos, tačiau mokymasis tarptautinėje grupėje padėjo geriau pažinti skirtingas kultūras, praplėtė požiūrį. Turėjau išskirtinę galimybę iš pirmų lūpų išgirsti, kokios problemos versle kyla Kinijoje, Egipte, Nigerijoje, padiskutuoti apie tai, – pasakoja Greta. – Būtent ši studijų programa, suvienijanti įvairių kultūrų, religijų ir pasaulėžiūrų studentus, kurie, kaip ir mano atveju, jau yra sukūrę karjeras skirtingose verslo srityse, išmoko labai daug. Teko įsiklausyti į kultūrinius skirtumus ir ne viena tema pakeisti savo įsitikinimus išgirdus, kaip verslo modelis, sėkmingai taikomas Lietuvoje, visiškai kitaip (ne)veikia Azijoje ar Afrikoje. Tai ir išskirtinė galimybė tobulinti anglų kalbos žinias skaitant, rašant ir diskutuojant gyvai kiekvienos paskaitos metu.“

Pasak jos, studijuojant labiausiai prireikė kantrybės ir užsispyrimo įveikiant ne visada malonius rašto darbus ar grupinius projektus. Tačiau džiugino galimybė gilintis į aktualias temas, plėsti profesinį akiratį pažvelgiant per mokslo prizmę.

Žinant ko nori, viskas įmanoma

„Įstojusi mokytis po pusmečio gavau naują darbo pasiūlymą sostinėje, tad nusprendžiau keisti gyvenamąją vietą. Didžiąją dalį studijų į paskaitas teko važiuoti 100 km. Tuomet ypatingai džiaugiausi lanksčiu dėstytojų požiūriu. Dažniau sulaukiau ne kritikos, o padrąsinimo. – pasakoja G. Kaušikaitė – Naujos darbo pozicijos Vilniuje suderinimas su studijomis ir magistro diplomas rankose – įrodymas, kad žinant, ko nori, ir turint bendruomenės pagalbą, viskas suderinama ir įmanoma.“

„Kai tikrai esi pasiryžęs ir labai nori, net kintant gyvenimiškoms aplinkybėms ar, liaudiškai tariant, ištikus gyvenimui, viskas įveikiama“, – liudija Greta. Ji jau metus sėkmingai vadovauja „UAB Sigma“ logistikos departamentui Vilniuje.

Greta Kaušikaitė VU KNF 2Vertino studijų kokybę

„Kadangi atstovavau Tarptautinio verslo vadybos (MA) studentams studijų programos akreditacijos komisijos susitikimuose ir studijavau šiame universitete prieš kelerius metus, galiu pasakyti, kad nuoširdžiai džiaugiuosi tuo, kaip pamodernėjo studijų programos, koks akivaizdus dėstytojų kompetencijų augimas, tarptautiškumas ir kultūrų išmanymas“, – sako Greta. Ji linki ir toliau tobulinti tarptautines studijų programas, nes tai atveria vis daugiau durų tarptautinei studentų auditorijai. Ji tiki, kad tokia bendrystė kuria ne tik išskirtinę atmosferą, bet ir suteikia daugiau galimybių tobulėti kaip asmenybei.