Fuksu stovykla 2024 VU SA KNF webRugpjūčio 13-15 dienomis vykusi pirmakursių stovykla stebino staigmenomis ir atradimais. Šventėje dalyvavo pirmakursiai, studentų atstovybės nariai ir pirmakursių kuratoriai. Susirinkusiuosius aplankė administracijos atstovai ir dėstytojai.

„Smagu susipažinti su naujaisiais kolegomis ir smalsu išgirsti jų lūkesčius, poreikius“, – sako VU KNF dekanas Giedrius Romeika. Pasak jo, labiausiai norisi, kad kuo daugiau veidų taptų pažįstamais. Remdamasis savo patirtimi jis rekomenduoja pirmakursiams aktyviai dalyvauti integracijos savaitės renginiuose, kurie padės greičiau perprasti universitetinio darbo specifiką, atrasti bendraminčių ir galimybių realizuoti savo sugebėjimus.

„Nors stovykla praėjo labai greitai, prisiminimai išliks. Patiko, kad jautėmės kaip šeima. Organizatorių ir kuratorių įsitraukimas į veiklas visus tik dar labiau suvienijo, gavom progą susipažinti su būsimais pirmakursiais ir fakulteto aktyvu. Pavyko ne tik įsigilinti į savo universiteto gyvenimą, bet ir prasmingai praleisti vasaros atostogų dalį. Dabar be baimės galim žengti VU Kauno fakulteto koridoriais, sveikintis su pažįstamais veidais ir jausti, kad čia – mūsų vieta. Ačiū VU KnF studentų atstovybei“, – sako Urtė Žėglaitytė, Audiovizualinio vertimo pirmakursė.

„Stovykla savotiškai sugrąžino į vaikystę, padovanojo naujų prisiminimų ir pažinčių. Paskaitų vedėjai ir kuratoriai suteikė informacijos, ypač vertingos siekiant įsilieti į fakulteto bendruomenę. Nustebino veiklų įvairovė: netrūko veiksmo, galimybių saviraiškai, bendradarbiavimo. Labiausiai įsiminė krikštynos: nebus taip lengva pamiršti sukurtą atmosferą ir vieną intensyviausių mankštų gyvenime. Iš stovyklos grįžti įsitikinęs, kad kiekvienas pirmakursis fakultete tampa nedidelės, bet itin šiltos ir jaukios šeimos dalimi“, – sako Benjamin Dieckmann, Finansų analitikos pirmakursis.

„Pirmakursių stovykla buvo vienas tų sprendimų, kurį džiaugiuosi priėmusi ir nepabijojusi. Tai puiki vieta naujoms pažintims ir papildomoms žinioms apie savo studijų kryptį bei universitetą įgyti ir leidžianti rugsėjį žengti tvirčiau. Vykstant į stovyklą labiausiai bijojau nesutarti ar nerasti bendros kalbos su organizatoriais ar kitais pirmakursiais, bet atvykusi supratau, kad ši baimė buvo nepagrįsta. Tiek organizatoriai, tiek pirmakursiai buvo labai geranoriškai nusiteikę ir nuo pirmųjų minučių sukūrė jaukią atmosferą, o tai atsispindėjo vykdant veiklas komandose ar tiesiog bendraujant“, – sako Silvija Auglytė, Lietuvių filologija ir reklama: kūrybiškumo ir skaitmeninės retorikos pirmakursė.

„2024 metų VU KnF pirmakursių stovykla tapo viena geriausių patirčių mano gyvenime. Jos metu, kaip ir pirmakursiai(-ės), išmokau ne vieną naują dalyką, jie tapo motyvacija toliau kuo daugiau visur dalyvauti. Stovyklos metu sutikau naujų veidų – pirmakursių, kurie nustebino savo drąsa, smalsumu ir draugiškumu. Kartais jie pasižymėjo ir dideliu oficialumu; nemaniau, kad į mane kas nors kreipsis „Jūs“, nors man tik 19 metų. Iš stovyklos grįžau pavargusi, bet kartu ir žinodama, kad mūsų jauki Kauno fakulteto bendruomenė sulaukė tokių šiltų ir malonių žmonių“, – sako VU SA KNF pirmininkė Austėja Simonaitytė, studijuojanti antrame Audiovizualinio vertimo bakalauro kurse.

„Vilniaus universiteto Kauno fakulteto pirmakursiai turėjo ypatingą galimybę susiburti ir kartu pradėti savo akademinę kelionę pirmakursių stovykloje. Stovykla vyko tris dienas, sodyboje, kurioje jau ne vienerius metus yra kuriamos tradicijos, kur studentai ne tik susipažįsta, bet ir pasiruošia artėjantiems studijų metams. Atvykusius pirmakursius EVAF pasitiko gausiomis skanduotėmis ir šokiais. Stovyklos metu vyko komandinės veiklos, kurios padėjo pirmakursiams geriau pažinti vienas kitą ir ugdyti įgūdžius dirbti komandoje. Be sportinių užsiėmimų stovyklos dalyviai turėjo galimybę dalyvauti ir įvairiuose seminaruose bei diskusijose apie universiteto bendruomenę, studentų atstovybę ir universiteto teikiamas galimybes. Stovyklos metu daug dėmesio buvo skiriama ne tik akademiniams, bet ir emociniams pirmakursių poreikiams. Buvo organizuotos grupinės diskusijos, kurių metu studentai galėjo pasidalinti savo lūkesčiais, baimėmis ir jausmais, susijusiais su artėjančiais studijų metais. Tai buvo puiki proga ne tik atsipalaiduoti prieš prasidedant studijoms, bet ir sulaukti vertingų patarimų iš vyresnių studentų. Stovyklą užbaigėme šokiais, skanduotėmis ir pasitikome kito fakulteto pirmakursius. Pirmakursių stovykla ne tik padėjo studentams pasiruošti naujam gyvenimo etapui, bet ir suteikė jiems pirmąjį stiprų bendruomenės pojūtį“, – sako kuratorė Raminta Počepavičiūtė, studijuojanti antrame Ekonomika ir vadyba bakalauro kurse.

„VU Knf pirmakursių stovykla padarė didelį įspūdį tiek savo organizaciniais ypatumais, tiek nuostabiu virtuvės meniu. Tai atostogos, kurios padeda įsitraukti į universitetinį gyvenimą“, – sako Solveiga Pacevičiūtė, kuratorė, studijuojanti trečiame Lietuvių filologija ir reklama: kūrybiškumo ir skaitmeninės retorikos kurse.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku