tinklapiui 2Pavargai nuo vasaros karščių? Nelik krante – plaukim atsigaivinti upe, kurios upėvardis kildinimas iš žodžio žiema dėl šalto vandens. 

Kviečiame dalyvauti 4 valandų plaukime Žeimenos upe Aukštaitijos nacionaliniame parke ir kartu pavakaroti Sarių karčemoje Švenčionėliuose. 

Kelionei bus užsakomas autobusas, planuojamas grįžimas į Kauną tą patį šeštadienio vakarą iki 22.30 val. Galima vykti ir savo transportu, tik reikėtų susitarti dėl automobilių logistikos. 

Baidarių žygiui rekomenduojama turėti:  

maudymosi reikmenis; patogius drabužius ir avalynę, kurie tikėtina sušlaps, apsiaustą nuo lietaus, jei užkluptų, kepuraitę ir kremą nuo saulės, priemonę nuo vabzdžių, geriamo vandens ir užkandžių, tvirtą polietileninį maišą susidėti daiktus baidarėje, kad neperšlaptų. Taip pat rekomenduojama turėti dar vieną drabužių komplektą persirengti ir vakaroti karčemos terasoje. 

Norinčius dalyvauti studentus, dėstytojus ir darbuotojus prašome registruotis iki rugsėjo 5 d. Dalyvių skaičius ribotas. 

7.30 val. renkamės Kauno fakulteto kiemelyje, susipakuojam, susiskaičiuojam ir einam į autobusą, kuris lauks Karaliaus Mindaugo prospekte priešais Vytauto bažnyčią. 

8.00 val. išvykstame į Seniškių poilsiavietę prie Žeimenos upės, Švenčionių r. 

11.00–12.00 val. poromis išplaukiame baidarėmis Žeimenos upe Švenčionėlių link. 

16.00–17.00 val. atplaukiame į Platumų paplūdimio poilsiavietę (finišo koordinatės 55.169948, 25.984796 Žeimenos g. 49, Švenčionių r.) 

17. val. autobusu vykstame į Sarių karčemą vakarieniauti. Vakarienės meniu: kugelis, garuojanti sriuba, arbata, kava ir vietinių kiškių obuolių pyragas. 

20.00 val. išvykimas autobusu į Kauną. Planuojamas grįžimas iki 22.30 val. 

Fakultetas ir Erasmus projekto fondas padengs baidarių nuomos, vakarienės ir autobuso nuomos išlaidas. 

Žygio dalyviai pasirūpina gėrimais ir užkandžiais kelionės ir plaukimo metu. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku