Titas Repsys VU KNF SA„Mokytis niekada nevėlu ir netgi būtina visą gyvenimą, tačiau, mano manymu, geriausias laikas studijoms yra iškart po mokyklos arbo po nedidelės pertraukos, nes tuomet dar yra laiko pabūti lengvabūdiškam“, – šypsosi Titas Repšys, įsitikinęs, kad studento statusas leidžia drąsiau eksperimentuoti ir bandyti tai, ko iki šiol nesiryžai.

VU KNF bakalauro studijų programos Ekonomika ir vadyba ketvirto kurso studentas ypač daug pastangų skyrė fakulteto bendruomenės gerovei – buvo Vilniaus universiteto Studentų atstovybės Kauno fakultete pirmininkas. Pasibaigus kadencijai aktyvia veikla Studentų atstovybėje nebeužsiima, tačiau mielai palaiko įvairias iniciatyvas ir tikisi, kad studentai vis drąsiau naudosis universiteto suteikiamomis galimybėmis, kurios itin svarbios kartu kuriant ugdančią ir įkvepiančią aplinką.

Komandiškumas: kartais realybė, kartais tik siekiamybė

„Rinkausi iš kelių ekonomikos krypties studijų programų Kaune, tačiau VU nugalėjo ir nusprendžiau studijuoti KnF. Nors pasirinkau sau patogesnį miestą, jaučiuosi didžiausio ir geriausio universiteto Lietuvoje dalimi: susitinku ir bendrauju su šimtais unikalių skirtingų tautybių žmonių, tai prisideda prie savito pasaulėžiūros formavimosi“, – sako T. Repšys.

Jis viliasi, kad vis daugiau studentų naudosis VU siūlomomis galimybėmis: seminarais ir konferencijomis, praktinėmis dirbtuvėmis, moduliniu mokymu, hakatonais ir pre-akceleratoriaus programa, verslo užsakymais, praktikomis užsienyje, o svarbiausia – prisidės prie gerųjų patirčių sklaidos, įtraukiančios vis daugiau bendraminčių. Titas įsitikinęs, kad universitete kiekvienas gali atrasti sau priimtiną būdą įsilieti į bendruomenę, kurti vertę visuomenei ir kaupti patirtį. Pasak jo, intelektinis indėlis į kasdienybę dar dažnai nuvertinamas.

„Pats paprasčiausias bendruomenės tarpusavio palaikymo Titas Repsys VU KNF webbūdas – viešinimas ir sklaida, dalijimasis informacija, skelbiama universiteto socialiniuose tinkluose“, – sako jis ir tikisi, kad per pastaruosius du metus sukurtos naujos iniciatyvos sėkmingai gyvuos ir toliau.

Studentų atstovybė – dar viena galimybė mokytis

„Studentų atstovybės nariu nusprendžiau tapti dar pirmakursių stovykloje, kai su grupės draugu aptarėme, kodėl tai galėtų būti naudinga. Didžiausias privalumas tas, kad studentų atstovybė yra itin patogi platforma idėjoms įgyvendinti, kuri leidžia daryti klaidas ir iš jų mokytis“, – pasakoja Titas.

„Ne kartą parodėme pavyzdį, kaip sugalvota idėja galima pagyvinti fakulteto gyvenimą. Kad ir krepšinio komandos subūrimas“, – pašnekovas prisimena šiemet pradedančiosios komandos pelnytą sidabrą VU Rektoriaus Taurės turnyre.
„VU Bendruomenės nariams linkėčiau drąsos įgyvendinti kylančias idėjas, pasinaudoti infrastruktūra ir galimybėmis taip kuriant naudą ir fakultetui“, – sako jis.

VU – pasaulinio lygio universitetas

„Labai patiko dalyvauti ir dirbti su kitų kultūrų studentais ir profesoriais, stebėti, kaip jie organizuoja darbą ir patirti kultūrinį šoką“, – pasakoja Titas apie patirtį vasaros verslo mokykloje (angl. Smart Skills 4.0: Summer Innovative Business School) Maribore (Slovėnija). Pasak jo, tai buvo puiki galimybė praplėsti akiratį, požiūrį į pasaulį, suprasti skirtingų tautų darbo ypatumus, tradicijas, pasisemti naujų idėjų ir pritaikyti universitete sukauptas žinias realiame gyvenime.

„Diplomas reikalingas. Viešajame sektoriuje – net būtinas. Taip pat vertinamas darbovietėse, kur reikalingos specifinės žinios ir įgūdžiai. Vis dėlto darbdaviams dažnai daug aktualesnė panašaus darbo patirtis. O jos galima įgyti ir studijų laikotarpiu. Fakultete, universitete, Lietuvoje ar net užsienyje, bendradarbiaujant su VU partneriais“, – patirtimi dalijasi Titas.

Savanorystė – tiesiausias kelias į geresnį rytojų

„Pastebėjau, kad fakultete sustiprėjo mano kūrybiškumas ir atkaklumas, atradau naujų pomėgių, ėmiausi savanorystės“, – džiaugiasi Titas ir pasakoja, kad mokyklos laikais buvo visai kitoks. Šiandien jis džiaugiasi atradęs galimybę savo stiprybes pritaikyti prisidedant prie visuotinės gerovės.

Iš studentų atstovybės veiklos Titui labiausiai įsiminė susitikimai su moksleiviais mokyklose, kurių absolventai nesirenka aukštojo mokslo. Iniciatyvoje „Aukštasis mokslas nėra PER aukštai“ dalyvavę studentai dalijosi savo istorijomis ir žiniomis apie galimybes universitete: nuo finansinės paramos suteikimo iki skirtingų stojimo etapų specifikos išaiškinimo.

Šį pavasarį T. Repšys iniciavo jubiliejinės Lietuvos įstojimo į NATO dienos minėjimą fakultete pakeliant organizacijos vėliavą. Ta proga buvo diskutuojama apie civilinę saugą bei savanorystės galimybes, klausytojai buvo kviečiami paanalizuoti savo, kaip visavertės visumos dalies, indėlį į visuotinius procesus, įvertini galimybes prisidėti prie šalies saugumo. Jis nebejoja, kad bendražmogiškas geranoriškumas – tiesiausias kelias į geresnį rytojų.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku