Alumni festivalis VU KNFRugsėjo 28 d. Vilniaus universitetas (VU) kviečia visus buvusius studentus sugrįžti į savo Alma Mater ir dalyvauti ypatingame Alumnų festivalyje VU centrinių rūmų kiemeliuose. Renginyje bus galimybė atnaujinti ryšius ir dalyvauti įtraukiančiose diskusijose su iškiliausiais VU profesoriais, ekspertais ir įvairių sričių lyderiais. Festivalyje veiklų ras ir mažiausieji dalyviai.

Festivalio metu universiteto bendruomenės nariai bus kviečiami dalyvauti atidaromoje diskusijoje „Ar valstybė stovi ant Universiteto pamatų?“ kartu su VU rektoriumi prof. Rimvydu Petrausku, LRT generaline direktore Monika Garbačiauskaite–Budriene, visuomenininku, laidų vedėju Andriumi Tapinu ir leidyklos „Tyto alba“ savininke ir direktore, Lietuvos leidėjų asociacijos prezidente Lolita Varanavičiene. Diskusiją moderuos žurnalistas, prodiuseris, visuomenininkas, VU alumnas Edmundas Jakilaitis.

„Alumnai – mūsų „amžinieji studentai“. Alumnų dėka išplečiame Universiteto bendruomenę. Mums labai svarbu išsaugoti prasmingą santykį su absolventais ir suteikti jiems nuolatinio grįžimo galimybę. Universitetinės studijos nėra baigtinis procesas. Kviečiame grįžti į Universitetą toliau studijuoti ir tobulėti, lankytis renginiuose ir erdvėse, ateiti su idėjomis ir iniciatyvomis. O rugsėjo 28 d. kviečiame į Alumnų festivalį – diskusijos ir neformalus bendravimas apie tai, kaip galime kartu kurti Universitetą“, – teigia VU rektorius prof. R. Petrauskas.

Kiek kitokiose diskusijose ir pokalbiuose su VU alumnais savo įžvalgomis dalinsis Lietuvos krepšinio treneris, krepšininkas, VU Matematikos ir informatikos fakulteto  alumnas Jonas Kazlauskas, neuromokslininkė prof. Urtė Neniškytė, komikas Benas Lastauskas ir kiti.

Renginio metu bus galima leistis į ekskursijas po Alma Mater architektūrinį ansamblį ar pasigrožėti Vilniaus senamiesčio panorama iš Šv. Jonų bažnyčios varpinės. Vaikų erdvėje mažieji galės susipažinti su VU istorija ir dalyvauti edukacinėse ir pramoginėse veiklose. Tai erdvė, kurioje tėvai gali parodyti savo vaikams, kaip svarbu siekti žinių, ir įkvėpti juos ateities akademiniam keliui.

Alumnai taip pat bus kviečiami dalyvauti fakultetų organizuojamose diskusijose ir paskaitose. Padaliniuose vyksiančiuose renginiuose bus  ne tik proga pasidalinti savo sukauptomis žiniomis, bet ir padiskutuoti su buvusiais dėstytojais bei kolegomis, atnaujinant ryšius su akademine bendruomene.

Vakarą vainikuos „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ grupės pasirodymas, kuriems kompaniją palaikys VU Kultūros centro ansambliai – tautinių šokių kolektyvas „Jievaras“ ir pučiamųjų orkestras „Oktava“.

VU alumnų festivalis – tai unikali proga sugrįžti į pažįstamas auditorijas ir dalyvauti daugybėje diskusijų, kurios apima tiek akademines temas, tiek kiekvieno profesionalo sritį.

VU alumnų festivalyje laukiami visi – įgiję bakalauro, magistro ar apsigynusius daktaro laipsnį. Festivalis vyks rugsėjo 28 d. nuo 14.00 iki 22.00 val. VU centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3, Vilniuje).

Registracija į renginį.

Daugiau informacijos ir renginio programa.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku