programuotoju diena event webŠį trečiadienį, rugsėjo 18 d., Vilniaus universiteto (VU) Kauno fakultetas 11.15 val. kviečia į Kauno santakos parką, prie tinklinio aikštelės, kur vyks neeilinis renginys – „Klaviatūrų mėtymo čempionatas“. Dalyvauti galės tik iš anksto registruoti pilnamečiai dalyviai su pagal saugumo reikalavimus paruoštomis savo klaviatūromis.

„Savotiškas malonumas kasdienio darbo įrankį mesti kuo toliau“, – sako VU KnF dekanas Giedrius Romeika. Jis džiaugiasi, kad studentai palaiko nestandartines idėjas ir puoselėja bendrą IT sektoriaus kultūrą.
Jau pernai Kauno fakultete nuspręsta tęsti gerąją patirtį, pradėtą Klaipėdoje 2015 metais, o 2018 pritaikytą Vilniuje. Renginiu siekiama suburti bendraminčius.

„Pernai Kaune buvome pirmieji su tokio formato renginiu, tad norėjome išbandyti formatą, įvertinti aktualumą mūsų bendruomenei ir štai išaugę savo kiemą esame Santakoje“, – čempionatą paversti miesto tradicija viliasi VU KNF atstovė viešiesiems ryšiams Monika Būblaitytė.

Naudojamos klaviatūros, kurios nebetinka darbui. Jos supakuotos taip, kad metamos nepabirtų, o po renginio galėtų būti atiduotos utilizavimui.

Organizuoja: VU SA KNF, VR Grupė, Informacinių technologijų priežiūros centras.

Renginio rėmėjai: Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC), ESET skaitmeninio saugumo sprendimai namams ir verslui, vienas didžiausių populiariosios kultūros renginys Baltijos šalyse „Comic Con“.

Renginį palaiko idėjos autorius: Deimantas Špučys, Klaipėdos IT bendruomenė „Commit Klaipėda“.

Registracija: https://forms.office.com/e/hFUDkLaMKi

 

„𝐊𝐥𝐚𝐯𝐢𝐚𝐭𝐮̄𝐫𝐮̨ 𝐦𝐞̇𝐭𝐲𝐦𝐨 𝐜̌𝐞𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨“ 𝐓𝐀𝐈𝐒𝐘𝐊𝐋𝐄̇𝐒
Dėl prizų varžosi dvi grupės: moterys ir vyrai nuo 18 metų.
1. Metama pažymėtame sektoriuje, panašiame į lengvosios atletikos įrankių metimo (disko, rutulio, kūjo) sektorių.
2. Kiekvienas dalyvis turi po 2 metimus, po 6-8 (priklausomai nuo dalyvių skaičiaus) geriausiai numetę patenka į finala kur suteikiama galimybę dar 2-3 metimams. Laimi geriausias rezultatas pasiektas ne atrankoje, o finale!
3. Metama tik iš pirmo judesio, t. y. galima suktis, tačiau kojos turi išlikti vienoje pozicijoje. Kojų tiek prieš metimą tiek metimo metu kelti nuo virš sektoriaus negalima.
4. Metama su išsirinkta kompiuterine klaviatūra (nebūtina, bet rekomenduojama turėti savo), kurią privaloma įvynioti į plėvelę.
5. Klaviatūra privalo būti standartinės komplektacijos, t. y. ji negali būtų papildyta svoriu ar kitaip “pagerinta” norint įgauti pranašumą metimo metu. Klaviatūros prieš metant gali būti tikrinamos.
6. Negalima mesti laikant klaviatūrą už laido.
7. Už neatsargaus metimo pasekmes atsako metikas.
8. Laimi klaviatūrą nusviedęs toliausiai.
9. Metimo sektoriuje privaloma šypsotis.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku