Solveiga ir Guoste VU KNFVilniaus universiteto Kauno fakulteto (KnF) tečiakursės Solveiga Pacevičiūtė ir Guostė Markevičiūtė – studentės, kurios ne tik drąsiai kalba nemaloniomis temomis, bet ir stengiasi jas spręsti. VU SA kuratorių programoje dalyvaujančios merginos kasmet rugsėjį susipažįsta su pirmakursiais, tad gerai išmano jų integracijos į VU bendruomenę niuansus. „Pasirodė net keista, kad neturime fakulteto tinklalaidės“, – pripažįsta merginos.

Solveiga ir Guostė prisimena, kad ir jos, ir bendramoksliai, artėjant Rugsėjo pirmosios šventei, net nežinojo, kur yra Kauno fakultetas. „Aišku, džiugu šiais metais matyti jau kur kas aktyvesnį pirmakursių būrį, tačiau apie mūsų fakultetą daug kas sužino tik nusprendę apsižiūrėti LAMA BPO sistemoje, kai ieško aktualių ir populiarių studijų programų. Liūdina, kad pats fakultetas nėra toks žinomas“, – sako jos.

„Norisi, kad gabūs gimnazistai bent jau nuo 9 klasės svajotų apie stojimą į Kauno fakultetą, o ne apie jį sužinotų tik baigdami mokyklą“, – tikisi Solveiga. Pasak jos, tinklalaidės tikslas – įrodyti, kad pasakymai apie gražią ir jaukią Kauno fakulteto bendruomenę atspindi realybę. Studentės pastebi, kad apie fakulteto istoriją taip pat dar daug kas menkai žinoma plačiajai visuomenei, nors fakultetui šiemet jau 60 m.

„Visi tikrai malonūs ir suinteresuoti kurti gerą atmosferą, sklandžiai dirbti: nuo budėtojų iki paties dekano. Turime ypatingų dėstytojų ir išskirtinių legendų“, – šypsosi Guostė. Ji neabejoja, kad svarbu dar pačioje studijų pradžioje pajausti istorinę fakulteto svarbą, bendrystę ir žmogišką rūpestį, kuris lydi ir studijų metais, padeda drąsiau imtis iniciatyvų. Šįkart merginų subrandintą idėją pirmoji išgirdo VU SA KnF pimininkė Austėja, o sulaukus širdingo palaikymo bandyti buvo žymiai drąsiau. Vos keli elektroniniai laiškai, valanda įrašo kūrimo ir dienos šviesą išvydo primoji VU KnF tinklalaidė!

Solveiga ir Guostė studijuoja Lietuvių filologiją ir reklamą: turinio kūrimą ir rinkodarą, tad abi išmano profesionalaus turinio kūrimo principus. Merginos džiaugiasi galimybe įgytas žinias taikyti praktikoje ir tobulinti savo praktinius įgūdžius. Jos tikisi, kad ilgainiui ir kiti studentai taps turinio bendraautoriais.

„Labiausiai norisi, kad kalbėtume aktualiomis temomis, kurios įdomios tiek mūsų fakulteto jaunimui, tiek žmonėms visoje Lietuvoje. Kviečiame VU KnF studentus drąsiai rašyti, siūlyti temas, kuriomis patys domisi ir kuriomis norėtų pasikalbėti“, – sako Solveiga.

Merginos neslepia, kad savo tinklalaidę laiko ne tik bendruomeniškumo stiprinimo įrankiu, bet ir ateities platforma informacijos sklaidai. „Kiek vėliau planuojame pakalbėti ir apie studijų programas, esančias mūsų fakultete. Pastebėjome, kad būsimus studentus domina ne tik oficialūs aprašymai, bet ir asmeninės patirtys, netgi „nesėkmių“ istorijos, kurios atskleidžia platų tarpdisciplininių studijų pritaikomumą ir mūsų absolventų išradingumą“, – dalijasi studentė.

„Na, o vėliau, kaip sakoma, pamatysime, kaip mums seksis, kokų iššūkių kils ateityje“, – sako Solveiga ir Guostė, pristatydamos jau antrąją tinklalaidės seriją, kurioje kalbinama VU SA KnF pirmininkė Austėja Simonaitytė.

Klausykite ČIA.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku