Klaviaturu metymo laimetojai 2024 copyVilniaus universiteto (VU) Kauno fakultetas jau antrą kartą inicijavo „Klaviatūrų mėtymo čempionatą“ Kaune. Jau pernai Kauno fakultete nuspręsta tęsti gerąją patirtį, pradėtą Klaipėdoje 2015 metais, o 2018 pritaikytą Vilniuje. Renginiu siekiama suburti bendraminčius pasirinkusius IT sritį ar tiesiog darbą su kompiuteriu.

Kauno santakos parke, prie tinklinio aikštelės susirinko 12 pilnamečių dalyvių (5 vyrai, 7 moterys), kurie varžėsi mėtydami pagal saugumo reikalavimus paruoštas klaviatūras. Ne maža susirinkusių žiūrovų turnyrui pasibaigus taip pat išbandė šią neįprastą sporto šaką. Organizatoriai spėja, kad toks varžybų formatas daug kam atrodo neįtikėtinas, tačiau pamažu dalyvių skaičius auga. Jau gauta pasiūlymų ir kitų metų varžyboms – mėtyti mobiliuosius telefonus, kaip tai daroma Suomijoje.

Vyrai
I vieta Raimundas Mačiulis 27,05 m
II vieta Matas Pajauskas 21,56 m
III vieta Matas Žukauskas 17,1 m

Moterys
I vieta Ugnė Rimšaitė 16,2 m
II vieta Ūla Arbačiauskaitė 14,5 m
III vieta Rūta Kubiliūtė 10,8 m

„Savotiškas malonumas kasdienio darbo įrankį mesti kuo toliau, tad augantis renginio populiarumas nestebina“ – sako VU KnF dekanas Giedrius Romeika. Jis džiaugiasi, kad studentai palaiko nestandartines idėjas ir puoselėja bendrą IT sektoriaus kultūrą, skatina atsitraukti nuo kompiuterio ir pabendrauti gyvai.

„Pernai Kaune buvome pirmieji su tokio formato renginiu, tad norėjome išbandyti, įvertinti aktualumą mūsų bendruomenei ir štai išaugę savo kiemą esame Santakoje“, – čempionatą paversti miesto IT bendruomenės tradicija viliasi VU KNF atstovė viešiesiems ryšiams Monika Būblaitytė.

Varžybos naudojamos klaviatūros, kurios nebetinka darbui. Jos supakuotos taip, kad metamos nepabirtų, o po renginio galėtų būti atiduotos utilizuoti.

Organizavo: VU SA KNF, VR Grupė, Informacinių technologijų priežiūros centras.

Renginio rėmėjai: Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC), ESET skaitmeninio saugumo sprendimai namams ir verslui, vienas didžiausių populiariosios kultūros renginys Baltijos šalyse „Comic Con“.

Renginį palaiko idėjos autorius: Deimantas Špučys, Klaipėdos IT bendruomenė „Commit Klaipėda“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku