Doc. L. Martinkutė. VU nuotr. INNO DAY VU 2024Jau ketvirtą kartą Vilniaus universiteto (VU) tyrėjus, verslo įmonių atstovus ir visus smalsuolius suburs VU inovacijų diena INNODAY 2024. Į spalio 25 d. VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre vyksiantį renginį kviečiami visi, turintys idėjų, kurioms reikalingas mokslu grįstas sprendimas, ieškantys partnerių tolesniems moksliniams tyrimams ar tiesiog besidomintys išradimais ir inovacijomis.

Pernai INNODAY renginyje dalyvavusi UAB „Lidaris“ projektų vadovė dr. Gintarė Batavičiūtė džiaugiasi galėjusi įkvėpti renginio dalyvius savo atstovaujamos įmonės sėkmės istorija ir pažymi, kad tokie renginiai yra puiki vieta susitikti buvusius, esamus ir būsimus kolegas iš mokslo pasaulio.

„INNODAY renginys – unikali proga susipažinti su šiuolaikinėmis inovacijomis ir užmegzti ryšius su tais, kurie jas su entuziazmu įgyvendina moksle bei versle. Čia puiki vieta dalintis idėjomis ar net paversti jas vertingu bendradarbiavimu“, ‒ sako dr. G. Batavičiūtė.

Žodis inovacijos dažnam asocijuojasi su fizinių ir technologijos mokslų arba gamtos mokslų sritimis. Tačiau INNODAY renginių pranešėjai ‒ įvairių sričių mokslininkai, eksperimentuojantys, kuriantys ir pristatantys naujus mokslo sprendimus. INNODAY 2023 apie neregiams prieinamą vizualųjį meną susirinkusiems papasakojusi Kauno fakulteto mokslininkė doc. Laura Martinkutė pažymi, kad inovacijos neįmanomos be tarpdiscipliniškumo.

„Tarpdiscipliniškumas leidžia į tam tikrą problemą ar visuomenei kylantį iššūkį pažiūrėti iš skirtingų mokslo sričių perspektyvos ir pasitelkti visą spektrą įrankių tiems barjerams įveikti. Jungiantis įvairių sričių patirčiai, atrandamas raktas, kaip įvairių fizinių ar sensorinių galimybių žmonėms kokybiškai dalyvauti kultūriniame gyvenime. Neregiams prieinamas kinas, teatras ar muziejai neapsiriboja tik žodiniu vaizdo perpasakojimu. Į procesą įtraukiamos garso ir vaizdo apdorojimo technologijos, sukurto prieinamo turinio perdavimo technologijos, fizinės aplinkos pritaikymo sprendimai. Taip kuriamas įtraukus pasaulis“, ‒ sako doc. L. Martinkutė.

INNODAY 2024 dalyviams žada pateikti ne mažiau įkvepiančius ir aktualumo nestokojančius pranešimus. Šiemet į renginį pakvietėme ir doktorantus, kurie pristatys savo vykdomus mokslinius tyrimus ir kuriamas technologijas stendinių pranešimų sesijose.

Renginio programa

Registracija į renginį

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku