Girdzijauskas 2024Mieli kolegos, buvę ir dabartiniai studentai, garbioji KnF bendruomene,

su malonumu, džiugesiu ir pagarba sveikinu Kauno fakultetą šio ypatingo 60-tojo jubiliejaus proga. Per visus šiuos metus Fakultetas tapo ne tik mokslo žinių centru, bet ir tikra dvasinio ugdymo erdve, kurioje buvo formuojamos tvirtos vertybės, atvira mintis ir drąsa kurti ateitį.

Džiaugiuosi, jog teko dalyvauti fakulteto įkūrimo dešimties metų minėjime, o ypač tuo, jog buvo galimybe praleisti 50 metų šioje institucijoje – laikotarpyje, kupiname bendrystės, mokymosi, dalinimosi žiniomis ir kūrybiniais ieškojimais. Su dideliu pasitenkinimu stebėjau, kaip kiekviena nauja studentų karta nešė mūsų bendrą idėją pirmyn ir paliko neblėstantį pėdsaką mokslo ir žinių pasaulyje.

Šis brandos laikotarpis turėjo ir savus iššūkius. Fakultetui (kaip ir visiems to meto universitetams) teko išgyventi ir sumaišties metus. Tai buvo laikai, kai tarsi buvo suabejota klasikine universitetine tradicija ir ėmė kurtis nauji, „progresyvūs“ universitetai. Atmintyje išlieka privatizacijos fone nuolatiniai bandymai komercializuoti turtą, o fakultetą likviduoti, kaip perteklinį. Nelengva tuomet buvo ir pačiam Vilniaus universitetui, tačiau jis atsitiesė ir vėl tvirtai užėmė šalies universitetų lyderio pozicijas. Kauno fakultetui tai suteikė pasitikėjimą, baigėsi įtampos ir netikrumo metas. Fakultetas įtvirtino Vilniaus universitetą Kauno regione, tapo patikimu ne tik studijų, bet ir mokslo partneriu. Būtina pasidžiaugti tuo, kad, Fakulteto nuolatinio progreso kelyje, sumaišties epizodai buvo trumpi ir mažareikšmiai.

Tad nuoširdžiai linkiu fakultetui ir visai jo bendruomenei toliau žengti į priekį, plėsti veiklos horizontus ir tęsti šviesos nešimą visuomenei. Tegul ateinantys metai būna kupini naujų pasiekimų, pilni talentingų studentų ir įkvepiančių idėjų.

Su pagarba ir širdingais linkėjimais,
Stasys Girdzijauskas,
KnF afilijuotasis profesorius

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku