telecomunication and security 1Sėkmingai baigta dvi dienas trukusi tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija „Telekomunikacija ir saugumas“ Tbilisyje (Sakartvelas), subūrusi įvairių pasaulio regionų ekspertus aptarti iššūkius, aktualijas, mokslinius, praktinius ir eksperimentinius tyrimų rezultatus komunikacijos ir kibernetinio saugumo srityje. Renginyje Vilniaus universitetui atstovavo Kauno fakulteto mokslininkai doc. dr. Ilona Veitaitė ir prof. dr. Audrius Lopata.

Renginio metu vyko aktyvios diskusijos kritinėmis temomis, tokiomis kaip besitęsiantys kibernetinio saugumo iššūkiai, interneto fragmentacijos, kriptografijos, postkvantinės kriptografijos, etikos įsilaužimai, vartotojų saugumas, kibernetinė kova ir terorizmas. Konferencijos žiūrovai taip pat galėjo įsitraukti į diskusiją, užduoti klausimus.

telecomunication and security 3Doc. dr. Ilona Veitaitė skaitė pranešimą „Challenges of Cyber Security in Modern Society: The Impact of Social Engineering“, kuriame aptarė socialinės inžinerijos įtaką ir jos taikymą, galintį sukelti nemažai kibernetinio saugumo problemų paprastiems IT vartotojams ir IT profesionalams. Taip pat buvo pristatytas VU KnF ir partnerių vykdytas projektas „Safeguarding against Phishing in the age of 4th Industrial Revolution” („CyberPhish“)“.

telecomunication and security 2Prof. dr. Audrius Lopata pristatė pranešimą „Challenges of implementing the Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) in practice“. Pranešimo metu jis pateikė rekomendacijas ir pasidalijo praktine patirtimi, kaip įveikti pagrindinius iššūkius įgyvendinant šį standartą organizacijoje, ir praktiniais patarimais, pagrįstais realiais pavyzdžiais.

„Mums buvo garbė priimti išskirtinius pranešėjus iš valstybinių institucijų, privataus sektoriaus ir mokslinių tyrimų bendruomenių, kurių kompetencija ir perspektyvos konferenciją padarė įdomesnę ir produktyvesnę“, – sakė organizatoriai.

Tikėdamiesi bendradarbiavimo gilinantis į šią svarbią sritį ateityje ir stiprinant naujus tarptautinius ir vietinius ryšius jie ypatingą padėką reiškė ir konferencijos partneriams, bendraorganizatoriams ir beveik 400 žiūrovų, kurių aktyvus dalyvavimas paskatino dalytis idėjomis ir bendradarbiauti. Konferencijoje, kurią surengė Scientific Cyber Security Association (SCSA) ir Internet Development Initiative (IDI), bendradarbiaudami su rėmėjais National Communications Commission of Georgia (ComCom) ir Kaukazo universitetu, pabrėžtas kritinis tarpdisciplininio bendradarbiavimo vaidmuo sprendžiant daugialypius telekomunikacijų ir kibernetinio saugumo iššūkius.

telecomunication and security 4Konferencija finansuojama Gruzijos nacionalinio mokslo fondo Shota Rustaveli National Science Foundation of Georgia konferencijos dotacijų konkurse CG-24-220.

Parengta pagal Scientific Cyber Security Association – Tbilisi CSA informaciją: https://www.facebook.com/cyberassociation

Konferencijos puslapis: https://conference.scsa.ge/en/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos Sutinku